Omgeving

Ontdek de omgeving

Wij zijn trots op de schitterende locatie van onze camping en vinden het belangrijk dat u zich niet alleen thuisvoelt op ons terrein, maar ook in de omgeving van de camping. Dus heeft u genoeg rust gehad? Dan wordt het tijd om wat actiever te worden. Hieronder een kleine greep uit de vele activiteiten en bezienswaardigheden in en om Putten. Door op de foto's te klikken komt u op de website van de betreffende bedrijven. Het is onze passie om u te helpen met het samenstellen van een onvergetelijke vakantie. Loop gezellig binnen bij de receptie en we geven u graag wat meer informatie over de prachtige omgeving. 

Denk bijvoorbeeld eens aan het lopen van een Klompenpad, ook erg leuk met kinderen. Of neem ze mee naar de Bostoren op het aan de camping grenzende Landgoed Schovenhorst, er is daar ook een prachtig speelbos waar ze zeker van zullen genieten. 

Ook fietsen is een populaire activiteit op de Veluwe, en dat snappen wij best, de fietsknooppunten brengen je op de meest mooie plekjes en aan gezellige terrasjes en rustieke dorpjes is er geen gebrek. En kent u de Rustpunten al? Superleuke plekjes langs fiets- en wandelroutes waar je zelf een bakkie leut kunt maken (tegen gering bedrag) en gebruik kunt make van het toilet of je ebike kunt opladen.

Al fietsen of wandelend kun je zomaar een automaat tegenkomen met de heerlijkste verse streekproducten zoals eieren, melk, yoghurt, boter en kaas. Op lekkere verse groente en prachtige bloemen die je zelf kunt plukken bij de pluktuin. 

Genoeg van de natuur? Dan kunt u terug in de tijd gaan in de 2 musea die Putten rijk is. De Mariahoeve is een museumboerderij, toen de laatste bewoonster, Maria in 2003 overleed bleek dat de interieurs en inboedel van de boerderij uit 1905 nog origineel waren. Museum de Tien Malen heeft steeds wisselende exposities.

Maar ook de Gedachtenisruimte en een bezoek aan het Vrouwtje van Putten zijn helaas onderdeel van de Puttense geschiedenis. Alle informatie over de Razzia in Putten waarbij 659 mannen en jongens werden weggevoerd vindt u op de site van Stichting Oktober '44.